O Nas



Witamy w Salto, autorskiej restauracji, w której południowoamerykańskie smaki poddawane są
odważnym akrobacjom temperamentnego Martina Gimenez Castro.
To miejsce, gdzie zapach przywodzi wspomnienie wytrawnych wakacji,
a każde danie odsłania pochodzenie naszego Szefa Kuchni, wynosząc je na nowy poziom.

Wnętrze urządzone w stylu àrt deco tworzy niepowtarzalny klimat i tło dla kulinarnych dzieł.
Menu Salto, rodem z Ameryki Południowej, pełne jest ryb i owoców morza,
przygotowanych we współczesnej odsłonie i przy wykorzystaniu nowoczesnych technik.
Nie brakuje w nim także słynnej wołowiny,
a autorskie desery, wytwarzamy od podstaw według własnej receptury.



Menu degustacyjne

Menu degustacyjne Salto to pokaz kunsztu Szefa Kuchni.
Obejmuje ono 6 dań w cenie 259 zł/os. lub 399 zł/os. wraz z selekcją win dobranych do potraw.
Oferujemy dwie wersje menu: Tierra Nuestra, w którym głównym składnikiem jest mięso oraz Mar - na bazie ryb i owoców morza. 
Na menu degustacyjne zapraszamy od poniedziałku do soboty, do godz. 20:30.

Tierra nuestra

Caracoles
Ślimaki / rokitnik / estragon

CORAZON DELATOR
Serce jagnięce / dym / por

mollejas con berros
Grasica / rukiew wodna / bagna cauda

cordero con cenizas
Jagnięcina / trawa żubrowa / papryka / estragon

Chivo
Koza / ryż / bakłażan

VIGILANTE
Pigwa / ser kozi / miód

lub

MAR

VIEIRAS AHUMADAS
Małże Św. Jakuba / szalotka / dym

Cingalas con maracuya
Langustynka / marakuja / oliwa z oliwek

Pulpo en las piedras
Ośmiornica / nora / dorsz

Navajas
Małże Brzytwy / sezam / chia / soliród

mero
Biały Gruper / krewetki / combu / tapioka

Vigilante
Pigwa / ser kozi / miód

A' la carte

Przystawki

Caracoles
Ślimaki / soczewica beluga / estragon39 zł
Pulpo en las piedras
Ośmiornica / nora / dorsz53 zł
Ceviche de Corvina
Ryba Orzeł / kolendra / cytryna / rzodkiew43 zł
Cigalas con maracuya
Langustynka / marakuja / oliwa z oliwek97 zł
Corazon delator
Serce jagnięce / dym / por42 zł

Zupa

Cazuela de pescado y mariscos
Pikantna zupa rybna (łosoś, korwin, krewetki, kalmar)28 zł

Dania Główne

Mero
Biały Gruper / krewetki / combu / tapioka81 zł
Sorrentinos con Mariscos
Sorrentinos / przegrzebki / małże / estragon67 zł
Chivo
Koza / ryż / bakłażan89 zł
Curanto
Polędwica wołowa / Laphroaig / shiso / batat / karob109 zł

Desery

Pomarańcza / yuzu / biała czekolada
33 zł
Pistacja / czekolada / amarula
27 zł
Dzieciństwo / beztroska / fantazja / zabawa
29 zł

Selekcja serów

Ami De Chambertin / Manchego / Cheddar Montgomery / Stilton / Puligny St.Pierre / Morbier
porcja14 zł

Private dining


Niektóre spotkania wymagają większego poziomu prywatności niż stolik w rogu sali.
W Salto dysponujemy 3 salami dostosowanymi do potrzeb naszych gości.


Największa prywatna sala naszej restauracji, znajdująca się na pierwszym piętrze hotelu Rialto,
z własną toaletą oraz balkonem lubianym przez gości palących.
Astoria to sala przeznaczona na biznesowe śniadania oraz uroczyste kolacje i spotkania do 30 osób.

Sala ukryta pomiędzy pokojami hotelowymi umeblowana oryginalnymi meblami z lat 20tych.
Pełna dyskrecja obsługi i odległość od restauracji czyni salę doskonałym rozwiązaniem na kolację biznesową dla 4-8 osób.

Sala z kominkiem dla najlepszych gości hotelu Rialto. Miejsce na prywatną kolację dla 2-4 osób.
Wyjątkowa atmosfera tego miejsca jest idealnym rozwiązaniem na wyjątkową kolację we dwoje.



Nasz team

Atmosfera i smaki Salto to efekt współpracy całego zespołu - począwszy od Szefa Martina Gimenez Castro,
poprzez utalentowanych kucharzy, doświadczonych kelnerów i sommelierów, po początkujących członków naszego teamu.
Stawiamy na profesjonalizm i wspólny rozwój. Chcemy tworzyć rzeczy, które przejdą nasze oczekiwania
i pozwolą naszym Gościom na przeżycie niezwykłej kulinarnej przygody.

Jeśli chcesz do nas dołączyć, daj nam znać. Napisz na: info@saltorestaurant.pl

 

 

Kontakt

Informacje

Restauracja otwarta jest codziennie.
Kuchnia działa od poniedziałku do soboty
w godz. 12:00 – 15:00 oraz 18:00 – 22:30,
w niedziele w godz. 12:00 – 22:30.

Na menu degustacyjne oraz pełną a' la carte zapraszamy
od poniedziałku do soboty. Menu degustacyjne nie wymaga wcześniejszej rezerwacji i jest serwowane do godziny 20:30.

Rezerwacja

Stoliki prosimy rezerwować poprzez



Adres

Salto Restaurant
ul. Wilcza 73
00-670 Warszawa
Tel: +48 22 58 48 771
Email: info@saltorestaurant.pl



Lokalizacja

Sprawdź na mapie trasę dojazdu